مقالات

میلگرد بستر

میلگرد بستر

برای مقاوم‌سازی ساختمان در برابر زلزله از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که یکی از پرکاربردترین این روش‌ها استفاده از میلگرد بستر است. در این بلاگ می‌خواهیم در مورد میلگرد بستر، انواع، کاربرد‌هایش، فرایند تولید و نحوه اجرای آن توضیح دهیم. این میلگردها دارای شیارهای آجدار در سطح خود هستند تا تماس بهتری با ملات یا بتن ایجاد شود. فولاد در طول زمان دچار فرسایش می‌شود، سطوح این نوع میلگردهای فولادی را با پوششی از جنس روی می‌پوشانند. این پوشش قابلیت ضد زنگ دارد و باعث افزایش عمر میلگرد و پیشگیری از فرسایش زود هنگام این میلگرد‌ها می‌شود. با این کار، کیفیت و طول عمر میلگرد افزایش پیدا خواهد کرد. این پوشش حداقل باید 16 میلی‌متر در نظر گرفته می‌شود، در صورتی که در معرض هوا یا خاک باشد. اما اگر در معرض هوا یا خاک نباشد، این مقدار می‌تواند حداقل 13 میلی‌متر باشد.

نحوه استفاده از میلگرد بستر بدین صورت است که، در اسکلت‌های فلزی نصب با استفاده از میخ مخصوص فلز و تفنگ و یا بوسیله جوشکاری صورت می‌گیرد و به حالت حداقل مجموع 4 سانتی‌متر در هر 4 سمت، بست وصل می‌کنیم. اما در سازه بتنی یا از میخ مخصوص بتن و تفنگ آن و یا با استفاده از پیچ و رول بولت انجام می‌شود.

در مرحله بعد در زمان دیوارچینی 20 سانتی‌متر انتهایی این میلگرد را خم می‌کنیم (90 درجه). سپس آن را درون بست قرار می‌دهیم. در انتها، میلگرد درون رج مورد نظر روی بلک‌ها قرار می‌گیرد و ملات روی این میلگرد تا روی بست به اندازه حداقل 1.5 سانتی‌متر اجرا می‌شود. در گام بعدی اگر طول دیوار ما بیشتر از 360 سانتی‌متر باشد، باید همپوشانی به اندازه 25 سانتی‌متر و یا 75 برابر سایز قطر آن میلگرد، اجرا می شود. نکته پایانی برای اجرای میلگرد بستر در ساختمان‌های بنایی این است که در این سازه‌ها احتیاجی به اجرای بست نمی‌باشد. فقط میلگرد را بر اساس ضوابطی که گفته شد، درون رج قرار خواهد گرفت.

مزایا و معایب میلگرد بستر:

مهم‌ترین مزیت و ویژگی میلگرد بستر مقاوم‌سازی ساختمان می باشد. میلگرد بستر دیوار‌های متقاطع را به هم متصل می‌کند، نیازی به تزریق دوغاب ندارد و به صرفه‌تر از روش‌های دیگر مقاوم‌سازی می‌باشد. از مزایای دیگر میلگرد بستر جداسازی دیوار‌ها و ستون‌ها است. این کار باعث کاهش نیرو‌های داخل صفحه دیوار خواهد شد. در زیر چند مورد از مهمترین مزایا و جزئیات میلگرد بستر را ذکر کردیم:

  • کنترل کردن عرض و فاصله بین ترک‌های ایجاد شده بخاطر جمع شدگی و تغییر شکل‌های حرارتی
  • افزایش استقامت، استحکام و شکل‌پذیری خمش خارج از صفحه دیوار
  • افزایش انسجام دیوار‌ها در زمان وقوع زلزله و پیشگیری از ریزش برون صفحه
  • ایجاد اتصال مکانیکی برای نمای بنا به صورت سنگی یا آجری
  • قابلیت اتصال دیوار‌های دو لایه به هم

میلگرد بستر در حالت عادی، ایرادی ندارد. اما استفاده از آن نیازمند محاسبات بسیار دقیق مدیر پروژه است. اگر طبق استاندار‌ها استفاده نشود، خسارت‌های زیادی به ساخت و ساز تحمیل خواهد شد. همان‌طور که گفتیم انتخاب اندازه و مقدار مناسب میلگرد بستر، نیازمند محاسبات دقیق است. بنابراین بعد از انتخاب نوع و وزن مورد نیاز، جهت اطلاع از قیمت میلگرد بستر میتوانید با مجموعه آریا آهن تماس گرفته و با کارشناسان مجموعه مشورت کنید تا خرید خوبی داشته باشید.یکی از پیشنهاد های ما میلگرد اروند خرمشهر یا میلگرد خلیج فارس و میلگرد گروه ملی می باشد.

چه میلگردی برای بستر مناسب است:

2 روش برای تشخیص و محاسبه مقدار میلگرد مورد نیاز برای مستحکم‌سازی دیواره‌ها وجود دارد.

در روش شماره 1 مقدار مقطع مورد نظر را می‌توان با بررسی دیوار‌ها به صورت حدودی تخمین زد. و در روش شماره 2 در ازای هر میزان مشخص ارتفاع، یک شاخه میلگرد بستر در نظر گرفته می‌شود. همچنین برای میلگرد بستر معمولا میلگرد کلاف 5.5 میلی‌متری بکار گرفته میشود. برای مشاهده قیمت روز میلگرد میتوانید به سایت آریا آهن مراجعه نمایید.

فرایند تولید میلگرد بستر:

فرآیند تولید میلگرد بستر طی 2 مرحله انجام می‌شود. در مرحله اول، ابتدا کلاف 5.5 میلی‌متری به 4 میلی‌متری در طی عملیات کشسانی تبدیل خواهد شد. سپس کلاف 4 میلی‌متری به میلگرد بستر تبدیل می‌شود. پس از مرحله کشش، کلاف‌ها به کوره برده می‌شوند تا در درون کوره‌ها با دمای 900 درجه سانتیگراد پخته بشوند تا به اصطلاح فرآیند آنیل شدن روی آن‌ها شکل بگیرد. در مرحله بعدی به وسیله دستگاه‌های تمام اتوماتیک، کلاف‌های 4 میلی‌متری، ابتدا آجدار شده و سپس به میلگرد بستر تبدیل خواهند شد. علاوه بر تولید میلگرد بستر در کارگاه‌ها و کارخانجات تولیدی، سایر تجهیزات مورد نیاز برای اجرای میلگرد بستر در سازه مانند گیره، قلاب و وال پست نیز به صورت موازی تولید می‌شوند.

نحوه اجرای میلگرد بستر در دیوارها

به طور کلی نحوه اجرای میلگرد بستر در دیوار از دو صورت افقی و عمودی استفاده می‌شود. در شیوه افقی، به طور معمول آرماتور‌های 4 تا 6 میلی‌متری بکار گرفته خواهد شد که به حالت نردبانی یا خرپا و در فواصل معینی بین آجر، مواد سیمانی و بلوک قرار داده می‌شوند. می‌توان بوسیله جوشکاری آن‌ها و یا بکارگیری گیره و قلاب، برای مهار این نوع میلگرد انجام داد.

در میلگرد بستر به صورت عمودی، بین آجر یا بلوک‌ها قرار داده می‌شود و همچنین جهت مهار کردن آن، از قلاب، نبشی و گیره استفاده می‌کنند.

خرید میلگرد بستر و عوامل موثر بر قیمت میلگرد بستر:

همان طور که گفته شد، میلگرد بستر دارای 2 نوع نردبانی و خرپایی می‌باشد که در بازار عرضه می‌شوند. هر 2 مورد در ساخت انواع سازه‌ها و در قسمت‌های مختلف آن استفاده می‌شوند. از میان این 2 نوع، مقاومت و استحکام نوع خرپایی در برابر مدل نردبانی بسیار بیشتر است و سختی بیشتری دارد. به همین دلیل استفاده از نوع خرپایی اولویت بیشتری دارد.

به طور معمول قیمت میلگرد بستر با توجه به مقدار فولاد به کار گرفته شده در آن تعیین می‌گردد. به این صورت که تولیدکننده با توجه به میزان فولاد و سایر مواد استفاده شده در هر متر از میلگرد، قیمت مشخصی برای آن در نظر می‌گیرد. این میلگرد‌ها در سایز‌های مختلفی در بازار موجود می‌باشند.به طور مثال میلگرد اروند خرمشهر و میلگرد خلیج فارس میلگرد مناسب بستر را دارند و میتوانید قیمت روز میلگرد را از آریاآهن بدست آورید.

با توجه به مواردی که در خصوص این میلگرد‌ها گفته شد، استفاده از آن‌ها در مقایسه با دیگر روش‌های قدیمی، مقرون به صرفه و مناسب‌تر خواهد بود. در ضمن میلگرد بستر حالت و شکل نسبتاً مناسبی به دیوار‌های سازه خواهد داد.

یکی از عامل‌های مؤثر بر روی قیمت میلگرد بستر که تعیین‌کننده می‌باشد، سایز مفتول به کار گرفته شده در تولید این نوع از میلگرد می‌باشد. همین طور قیمت میلگرد بستر به وجود یا عدم وجود پوشش لایه گالوانیزه بر روی این میلگرد نیز وابسته است.

شما می‌توانید برای اطلاع از آخرین قیمت میلگرد بستر و مشاوره در مورد خرید میلگرد بستر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

021-22142245

09122761851

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند*